Capsule Nera Plant BIO Salicilo - complex (Aspirina vegetala), 210 cps.
Cum acţionează?
-
Antifebril
-
Antiinflamator
-
Antiseptic al căilor respiratorii
-
Susține funcțiile articulare
-
Ajută la menținerea temperaturii normale prin reglarea procesului de transpirație
-
Diminuează stările locale de tensiune
Pentru ce se recomandă?
-
Răceală, gripă, febră, migrene
-
Boli infecto-contagioase
-
Dureri reumatice şi articulare
-
Dureri menstruale
Cum se utilizează produsul?
Intern
Adulți: 1 capsulă de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte sau la jumătate de oră după masă, în cure de minimum 3-4 săptămâni.
Copii peste 3 ani: 1 capsulă pe zi, precum e menționat mai sus.
Contraindicat persoanelor care prezintă alergie/hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.
Contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează, precum și persoanelor hipersensibile la Aspirină/salicilați.
A se administra cu prudență în caz de afecțiuni de coagulare a sângelui, afecțiuni renale și hepatice severe, diabet, ulcer gastro-duodenal.
Ce ingrediente conține?
pulbere din 2 plante: scoarță de Salcie (Salix sp.) - 196 mg, părți aeriene de Crețușcă (Filipendula ulmaria) - 84 mg; capsulă din gelatină - 100 mg.
Combinația scoarței de Salcie cu Crețușca este cât se poate favorabilă, potențând acțiunea antiinflamatorie și antiinfecțioasă, fără a provoca disconfort gastric și iritația mucoasei gastrice.
Ce proprietăți are fiecare ingredient?
Scoarța de salcie mai este denumită „aspirina naturală”, căci renumita aspirină a fost extrasă pentru prima oară din coaja acestui arbore, în anul 1835, de chimistul german Karl Lewieg. Spre deosebire de aspirina sintetică, salicinul din scoarța de Salcie are un efect mai de durată, fiind un remediu foarte echilibrat, care poate fi folosit pe perioade lungi de timp.
Salicilul din scoarța de Salcie este cel mai eficient remediu pentru cele două simptome care însoțesc majoritatea bolilor infecțioase și inflamatorii: durerea și hipertermia (creșterea temperaturii corpului). E important să menționăm că această substanță nu atacă mucoasa gastrică și pereții vaselor de sânge; din contră, îmbunătățeste imunitatea, protejează vasele de sânge și are efecte antiinfecțioase.
Principalele afecţiuni care pot fi tratate sau ameliorate cu ajutorul preparatelor din Salcie sunt: nevralgii, neurastenii, insomnii pe fond nervos, teamă, stări de tristeţe și iritabilitate nervoasă, anxietate, dureri musculare, cefalee; dismenoree; stări febrile, gripă, răceală, guturai, rinită; hiperaciditate gastrică, indigestii, colite, litiază biliară. Totodată, scoarţa de Salcie are efecte vasodilatatoare şi antioxidante, prevenind depunerea de grăsimi şi de colesterol pe arterele coronare şi îngroşarea lor. Astfel, se pot preîntâmpina ateroscleroza, infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral.
Salcia este o plantă care creşte în preajma apelor, dar are acţiuni în combaterea bolilor produse de excesul de umiditate. Ea este unul dintre cele mai importante adjuvante în tratarea reumatismului, artrozelor, poliartrozelor, spondilozei anchilozante, gutei și durerilor articulare.
De asemenea, scoarța de Salcie este folositoare în amelioarea crampelor menstruale, dacă este administrată cu o săptămână sau două înainte de menstruaţie.
Extern, preparatele din scoarță de Salcie sunt folosite pentru a trata stomatite, ulceraţii cutanate, eczeme, degerături, bătături, transpiraţia excesivă a picioarelor. Ele ajută și la cicatrizarea rănilor purulente.
Scoarţa de Salcie are un puternic efect antibacterian, fiind folosită adesea în ameliorarea acneei, infecţiilor şi iritaţilor pielii. Antioxidanţii şi acidul salicilic conținute de aceasta previn infecţiile fungice și cele cauzate de bacterii, oferind aceleaşi rezultate când se aplică intern sau extern.
Crețușca susține sănătatea aparatului respirator și a articulațiilor. Ea ameliorează hiperaciditatea, dispepsia, gastrita și ulcerul gastro-duodenal. Taninii astringenți pe care îi conține constituie un remediu eficient împotriva diareei.
Florile și frunzele sunt bogate în minerale, uleiuri esențiale, acid salicilic, flavonoide, glicozide, cu efect antiinflamator, analgezic și diuretic. Ele sunt foarte des folosite atât în medicina naturistă, cât și în industria cosmeticii și dermatologiei.
O putem folosi și în tratarea nevralgiilor, a hemoroizilor, a hipermenoreei, în afecțiuni renale și urinare. În dermatologie este recomandată ca adjuvant pentru erupții tegumentare, celulită, ca tonifiant al pielii și cicatrizant.
Crețușca este recomandată și împotriva retenției de apă, fiind eficientă și în caz de cistită catarală acută, datorită proprietăților diuretice și antiseptice. Preparatele din Creţușcă au efecte pozitive în tratamentul scrofulozei, al gutei și al mușcăturilor de șarpe. În cazul tulburărilor hepatice, insuficienţei hepatice și bolilor gastro-intestinale, se recomandă infuzia sau pulberea din această plantă. Fiindcă are acțiune antiemetică, Crețușca este recomandată și împotriva răului de transport. Planta este un remediu eficient în tratarea sterilității feminine, în diabet și în colitele de fermentație.
Pulberea de Creţuşcă, mai exact, părţile aeriene ale plantei, conţine salicilaţi (substanţe înrudite cu aspirina), precum şi alte principii active cu efecte antiinflamatoare articulare. Acest tratament este recomandat în cazul crizelor dureroase şi la fiecare schimbare de anotimp, momente în care organismul este cel mai expus la apariţia sau recidiva afecţiunilor articulare.