20%

FASOLE ADZUKI BIO, 500G

[2]
16,00 RON 20,00 RON valabil pana la 31 oct.
Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil in stoc

FASOLE ADZUKI BIO, 500 G

Ingrediente: fasole adzuki*
*din culturi certificate ecologic.

Produsul nu este și nu conține organisme modificate genetic.

Conținut: 500 g

Azuki, fasole magică pentru organism!

Azuki este un tip de fasole cu boabe mici, de culoare maro-roșiatică, cu gust cremos care seamănă cu cel al nucilor. Este folosită, cu precădere, în bucătăria asiatică atât în supe, cât și în deserturi. În China și Japonia, acest tip de fasole este utilizat în prepararea cremelor pentru prăjituri, dar și în prepararea inghetatei

Azuki este renumită pentru proprietățile benefice, în special în cazul problemelor ce apar la ficat și rinichi.

Proprietati:

  • Glucidele continute de fasolea cu boabe rosii Azuki fac parte din categoria zaharurilor „bune”, care nu influenteaza in mod negativ valorile glicemiei, asa cum se intampla in cazul altor alimente bogate in carbohidrati.
  • Fasolea rosie Azuki contine fibre de cea mai buna calitate.
  • Doua lingurite de fasole rosie Azuki va ofera de patru ori mai multe fibre decat o felie de paine integrala.

Ce substanțe nutritive conține fasolea azuki și ce beneficii aduce organismului?

Fasolea azuki este bogată în magneziu, potasiu,fier, zinc,cupru, mangan, acid folic, calciu și complexul de vitamine B. Conține puține calorii și grăsimi, este mai ușor de digerat decât alte tipuri de fasole și este adesea folosită în diete. Mai mult, este o sursă excelentă de proteine devenind un ingredient esențial în stilul de viață vegetarian, dar și de fibre solubile care ajută la scăderea colesterolului rău din sânge și stimularea digestiei.

Un alt beneficiu recunoscut este faptul că ajută de minune în cazul în care există probleme cu aparatul urinar. Și cum apar tot mai frecvent disfuncții la acest nivel, inclusiv la copii, este bine de știut că se recomandă consumul a cel puțin jumătate de cană de două ori pe săptămână. Are efect diuretic și ajută la tonifierea rinichilor ținând la distanță infecțiile urinare.

Cum se prepară fasolea azuki?

Ca orice tip obișnuit de fasole, azuki se lasă într-un vas cu apa rece peste noapte, iar în timpul procesului de fierbere se schimbă apa de câteva ori. Ca regulă, pentru acest tip de fasole, raportul este de 3 măsuri de apă la o masură de fasole. Iar ca timp de fierbere, aproximativ 30  - 40 de minute ar trebui să fie suficiente. Puneti o priza de sare doar la sfarsit.

Păstrare: loc uscat și răcoros
Termen de valabilitate: vezi data inscripționată pe ambalaj.

Țara de origine: China

VALORI NUTRIȚIONALE MEDII: per 100 g
Valoare energetică 1377 kj / 329 kcal
Grăsimi, din care: 0,53 g
- acizi grași saturați 0.19 g
Carbohidrați, din care: 50,2 g
- zaharuri 2,35 g
Fibre 12,7 g
Proteine 19,9 g
Sare 5 mg

Detalii

Ce spun clientii

5 din 5 stele
Din 2 review-uri
5 stele
100%
4 stele
0%
3 stele
0%
2 stele
0%
1 stea
0%
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
C
Carmen
22 nov. 2021
Achizitie verificata
Are un gust deosebit si este si foarte sanatoasa.
M
Maxim Emil
21 oct. 2021
Achizitie verificata
Inca nu am gatit fasolea Adzuki, dar fiind un cunoscator al bucatariei asiatice, sunt convins ca va fi foarte gustoasa.