Miere de brad cruda 220g
MIERE DE BRAD CRUDĂ, 220 G
Ce este mierea cruda?
Mierea crudă nu trece prin procesul de pasteuriza. Ea se stoarce din fagure exclusiv prin mijloace mecanice, la rece, nefiltrata, neprelucrata, nepasteurizata, cu adevarat in stare naturala. Aceasta miere mai devreme sau mai tarziu va cristaliza, se va zaharisi. Cel mai simplu sa identificati o miere in stare naturala in perioada rece – trebuie sa fie cristalizata. Singura miere care ramane fluida mai mult timp, poate trece iarna in stare fluida, este cea de salcam. Mierea crudă păstreaza intacte enzimele și vitaminele, fiind astfel mai eficientă în aplicațiile terapeutice.
Din pacate, mierea conventionala din comert este procesata termic pentru a deveni fluida si a putea fi filtrata, eliminandu-se astfel orice impuritati precum bobitele de polen. Prin procesare termica insa, sunt distruse enzimele vii din miere care au un rol foarte important in efectele pentru sanatate furnizate de consumul de miere.
Mierea cruda este are doua aspecte distincte fata de mierea obisnuita: textura pe care o are și neprocesarea ei. Mierea cruda este o miere mai groasa, mai opaca, cristalizata, usor tulbure si lipsita de acea stralucire de chihlimbar cu poate sunteti obisnuit. Probabil nu o sa vi se para cea mai aspectuoasa miere, insa aspectul specific al mierii crude se trage de la polenul pe care il contine. Total neprelucrata, nepasteurizata si neincalzita, mierea cruda contine si urme de polen.
De ce este atat de important continutul de polen din miere? Pentru ca este unul dintre cele mai bune alimente naturale si printre cele mai hranitoare produse apicole, fiind plin de proteine si amoniacizi, polenul este suplimentul perfect pentru nutritie, energie, vitalitate.
Beneficii ale consumului de miere cruda:
- Este cea mai pura forma de miere
- Contine polen si propolis, lucru care ii creste valoarea nutritionala
- Isi pastreaza toate vitaminele, mineralele si fitonutrientii
- Este o miere care isi pastreaza intacta aroma
Mierea cruda de brad are un gust mai puțin dulce, cu o aromă asemănătoare malțului, culoare închisă (uneori până la negru), și un conținut de apa mai scăzut decât în cazul altor sortimente de miere de albine.
Mierea cruda de brad se considera ca are un continut de 20 de ori mai bogat in minerale decat oricare alt sortiment de miere.
Beneficii ale consumului de miere cruda de brad:
-
proprietati antiinflamatoare,
-
proprietati antioxidante
-
proprietati imunostimulante, epiteliale, depurative, intervenind in ameliorarea si chiar vindecarea unor afectiuni bacteriene, dermatologice, degenerative ale sistemului imunitar.
Conține: miere cruda de brad, 220 g
Păstrare: loc uscat și răcoros
Valabilitate: vezi pe ambalaj
Țara de origine: România