Miere de rapita, 1 kg - productie 2022 – Manastirea Turnu
Mierea de rapita are o textura solida si moale, consistenta este oferita de cristalele fine pe care le formeaza. In general, aceasta se cristalizeaza in 3 pana la 4 saptamani de la recoltarea din stup.
Studiile arata ca mierea de rapita are multiple beneficii pentru sanatate, de la ameliorarea digestiei pana la relaxarea sistemului nervos si la imbunatatirea diverselor infectii respiratorii. Iata care sunt cele mai importante beneficii:
- Este un remediu natural pentru gastrita si ulcer;
- Zaharurile au proprietati prebiotice usoare, ajutand la hranirea bacteriilor bune din intestine;
- Are actiune antibacteriana si antiinflamatoare, ajutand in tratamentul cailor respiratorii superioare precum raceala sau gripa;
- Poate inhiba cresterea rezistentei la antibiotic a stafilococului auriu;
- Stimuleaza sistemul imunitar;
- Calmeaza tusea si amelioreaza durerile in gat;
- Este o sursa excelenta de vitamine si minerale;
- Are o actiune tonica naturala, cu efect energizant ce ajuta la prevenirea oboselii si a hipoglicemiei;
- Este ideala pentru pielea acneica, fiind un exfoliant natural, poate ajuta la desfundarea porilor si la curatarea fetei de impuritati;
- Exercita o actiune hepatoprotectoare, ajutand la mentinerea sanatatii ficaului si, indirect, la detoxifierea organismului;
RAPITA contine proteine, hidrati de carbon, substante minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu), celuloza, glucide, grasimi, rezine, mucilagii si vitamine (A, B1, B2, niacina, C, betacaroten).
Compozitia semintelor plantei confera uleiului de rapita calitati cicatrizante, dezinfectante, depurative, diuretice, emoliente, expectorante, vitaminizante si nutritive.
Este o miere cu o textura extrem de fina, cu o coloratie destul de slaba si cu un miros foarte placut. În schimb gustul mierii de rapita este delicios, datorita si faptului ca este mai dulce decat alte sortimente.
Produs în unitate de tip stupină.
Borcan de sticlă – 1000 g.