Miere poliflora 1Kg
Ingrediente: miere polifloră 100% naturala
Mierea poliflora este considerată cel mai complex tip de miere din punct de vedere terapeutic si provine din prelucrarea unui amestec de nectar de la florile mai multor specii de plante. Astfel, ea conține toate mineralele, vitaminele și substanțele active prezente în plantele din care este făcută.
Mierea polifloră conține vitamine din complexul B și C, enzime, acizi organici (acid lactic, acid gluconic) și diverse săruri minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu). Conținutul de glucoză, sucroză și fructoză o face ușor de asimilat.
Beneficii ale consumului de miere poliflora:
- stimulează apetitul, facilitează procesul digestiv
- îmbunătățește activitatea inimii și a ficatului
- determină o creștere a procentului de hemoglobină din sânge
- este un excelent remediu pentru oboseala fizică și psihică.
- este recomandata pentru tratarea anorexiei datorită conținutului său ridicat în fier.
- un consum regulat de miere polifloră poate preveni problemele de creștere și demineralizare a oaselor.
Utilizări
Prin calitățile sale nutritive este considerată un aliment valoros în alimentatia omului, având utilizări largi în dietetică și terapeutică.
Mierea este foarte des folosită în alimentație, în bucătărie sau ca medicament, fiind foarte apreciată de medicina populară. De asemenea are importante aplicații în alimentația artificială, în alimentația pre- și postoperatorie, în pediatrie și ginecologie.
Valoarea alimentară a mierii constă în primul rând în bogăția ei în zaharuri (70-80%), din acest punct de vedere, fiind un aliment energetic prin excelență.
Majoritatea zaharurilor din miere sunt zaharuri simple, (glucoză și fructoză), care nu mai necesită o prelucrare specială prin digestie, fiind direct asimilate și arse complet, până la stadiul de bioxid de carbon și apă, eliberând energie în toate etapele de descompunere prin care trec, dar (spre deosebire de zahăr), această energie este pusă în totalitate la dispoziția organismului, astfel că mierea este un aliment ușor asimilat și digerabil.
Deosebirea esențială a mierii de albine de zahărul comercial constă în conținutul său ridicat în unele substanțe nezaharoase (microelemente, enzime, acizi organici și vitamine), care își exercită efectul pozitiv atât prin acțiunea de reglare a unor funcții importante ale organismului, dar și contribuind la conferirea calităților gustative specifice ("gust de miere").
Valoarea terapeutică a mierii
Mierea de albine nu are doar calități nutritive ci, în urma studiilor, s-a demonstrat că are și o acțiune terapeutică eficientă, ce se exercită atât asupra afecțiunilor digestive, cât și în afecțiunile hepatobiliare, cardiovasculare, respiratorii, afecțiuni ale sistemului nervos, ale aparatului urinar, în bolile de nutriție și cele infecțioase, în afecțiunile sanguine și în cele cutanate.
Indicațiile apiterapice vor fi făcute numai de către medicul specialist, ca la orice medicament, iar tratamentele vor fi aplicate sub directa sa supraveghere, avându-se în vedere acțiunile farmaco-fiziologice generale și specifice ale produsului apiterapic, starea pacientului și evoluția bolii.
Chiar și când se cristalizează, mierea polifloră își păstrează proprietățile vindecătoare, iar procesul de cristalizare nu este decât un indicator al faptului că mierea este 100 % naturală.
Dacă o preferati lichidă, o puteti topi în baie de apă încălzită până la maximum 40 de grade Celsius.
Cu excepția mierii de salcâm care cristalizează după 1 an sau mai mult, restul sortimentelor de miere se cristalizează după 2-4 luni de la extracție.
Mierea poliflora nu a fost procesată, nici modificată termic sau chimic.
Contraindicatii:
Cu toate calitățile sale prețioase, mierea are și contraindicații pentru pacienții care suferă de obezitate, diabet zaharat, tulburări glicoregulatorii, insuficiență pancreatică exocrină și pentru pacienții gastrectomizați, cât și în anumite tulburări alergice.
Păstrare: loc uscat și răcoros, ferit de căldură și lumină.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscripționată pe etichetă
Origine: România