Sirop Nera Plant BIO Multiplant, 250ml

40,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.

Antialergic. Imunostimulator.

Produs natural obţinut prin extracţie hidroalcoolică.

Cum acţionează?

  • Antialergic

  • Imunostimulator

  • Fluidifiant şi expectorant al secreţiilor bronşice

  • Antiseptic al căilor respiratorii

  • Antiinflamator

  • Calmant

  • Emolient

Pentru ce se recomandă?

  • Alergii

  • Viroze

  • Amigdalită

  • Faringite, laringite, traheite

  • Bronșite acute și cronice

  • Astm bronşic

  • Pneumonii

Cum se utilizează produsul?

Intern:

  • 3-4 linguriţe pe zi pentru copii şi 3-4 linguri pe zi pentru adulţi, în cure de 3-4 săptămâni.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului sau cărora le este interzis/limitat consumul de zahăr/alcool.

Mod de prezentare: Recipient de sticlă violet, a 250ml

Ce ingrediente conține?

Extract hidroalcoolic din Cimbrişor (Thymus serpyllum), Ciuboţica-cucului (Primula officinalis), muguri de Brad (Abies alba), frunze și flori de Păducel (Crataegus sp.), Pătlagină (Plantago lanceolata), Podbal (Tussilago farfara), inflorescențe de Soc (Sambucus nigra), Șovârv (Origanum vulgare), flori de Tei (Tilia sp.), Trei-fraţi-pătaţi (Viola tricolor), Turiţă-mare (Agrimonia eupatoria), Urzică (Urtica dioica) – 30%; apă, miere de albine, zahăr brun invertit.

Ce proprietăți are fiecare ingredient?

Cimbrişorul are proprietăţi expectorante, calmând spasmele căilor respiratorii. Datorită uleiului esențial pe care îl conţine, cimbrişorul este indicat ca adjuvant în tratarea tusei convulsive sau spastice, tusei astmaticilor, bronşitei şi răguşelii, fiind în acelaşi timp, un tonic nervos şi reconfortant general.

Atât florile, cât şi rădăcinile de Ciuboțica-cucului au proprietatea de a fluidifica secreţiile bronhice şi de a uşura eliminarea lor, recomandându-se în caz de bronşite şi pneumonii. Siropul din rădăcini de ciuboțica-cucului dezinfectează căile respiratorii, reface epiteliile și stimulează imunitatea, ajutând în același timp la eliminarea secrețiilor nocive de la nivelul gâtului.

Mugurii de Brad sunt folosiți în tratarea afecțiunilor aparatului respirator (bronșite, emfizem, tuse, astm), precum și în sinuzită. Preparatele din muguri de Brad ajută la calmarea tusei, vindecă afecţiunile laringelui, traheei şi bronhiilor, tămăduiesc pneumonia, pleurezia, bronşita cronică, astmul bronşic şi ameliorează simțitor tuberculoza. Principalele componente ale mugurilor sunt uleiul volatil, cantități apreciabile de vitamina C și carotenoizii.

Păducelul stimulează sistemul nervos central şi respiraţia, fiind un bun bronhodilatator.

Pătlagina este un remediu foarte bun în tratamentul afecțiunilor căilor respiratorii superioare datorită acțiunii expectorante și protectoare asupra mucoaselor. Se folosește în catar al căilor respiratorii, bronșite cronice, faringite, laringite, tuse, afecțiuni pulmonare și chiar și în tuberculoza pulmonară. Pătlagina are o acţiune emolientă, expectorantă, cicatrizantă şi antiseptică, fiind recunoscută unanim acţiunea antibacteriană şi astringentă, datorată taninurilor, a preparatelor obţinute la rece sau liofilizate.

Podbalul, prin mucilagiile pe care le conţine, are proprietăţi emoliente, uşurând stările congestive ale căilor respiratorii, iar prin proprietatea de a fluidiza secrețiile bronșice, este util în tratamentul tuturor afecțiunilor căilor respiratorii. Saponinele conținute în plantă ajută la diluarea și evacuarea mai ușoară a secreției căilor respiratorii produsă de viruși sau microbi.

Cercetări recente plasează Socul în fruntea celor mai puternice stimulente ale sistemului imunitar. Fructele lui sunt un concurent redutabil al vaccinurilor antigripale. Pot ajuta la ameliorarea majorităţii bolilor degenerative, la prevenirea bolilor canceroase şi în combaterea tumorilor benigne. Se recomandă în bronşite, sinuzite, rinite, faringite și laringite. Socul reduce inflamaţia căilor respiratorii, ajută la eliminarea secreţiilor în exces şi stimulează local capacitatea naturală de apărare a organismului împotriva infecţiei. De asemenea, florile de soc previn şi combat excesul de mucus din organism, mai ales de la nivelul căilor respiratorii și sunt un ajutor de încredere în combaterea infecției cu viruși gripali.

Șovârvul - Compoziţia chimică complexă a plantei face ca aceasta să aibă o acţiune antispastică asupra musculaturii netede şi sedativă asupra sistemului nervos central, în special asupra centrilor respiraţiei. Intern, șovârvul se recomandă în gastrita hipoacidă, traheită, bronşită, astm bronşic, iar extern este antiseptic, fiind util în diferite boli de piele.

Uleiul volatil din Tei acţionează neurosedativ şi antispastic, iar principiile active conţinute de mucilagii reduc inflamaţiile căilor respiratorii, ceea ce recomandă extractul din florile de tei ca sedativ nervos în insomnii şi ca expectorant în bronşite.

Extractul de Trei-frați-pătați este cel mai puternic antialergic cunoscut în lume, la ora actuală, eficienţa sa fiind observată în toate tipurile de alergie (cutanată, respiratorie, digestivă etc.), precum şi în cazul bolilor auto-imune, în dermatita atopică. Conţine flavonoizi, vitaminele C şi A, carotenoizi, este un puternic detoxifiant, neutralizează radicalii liberi din sânge şi este diuretic. Reglează sistemul imunitar şi diminuează episoadele alergice.

Turiţa-mare posedă un puternic efect curativ pentru toate inflamaţiile gâtului şi ale gurii, fiind un remediu eficient pentru corzile vocale ale cântăreţilor profesionişti şi ale oratorilor.

Urzica este bogată în clorofilă şi săruri minerale, îndeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu şi siliciu; conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu acţiune antihemoragică), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten). Preparatele pe bază de urzică au proprietăţi antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (în curăţarea sângelui de toxine), de activare a circulaţiei sângelui, vasoconstrictoare şi fluidizante al sângelui, antirahitice, antireumatismale, hepatoprotectoare, antimicrobiene, gastrosecretoare, antidiareice, antihemoragice, diuretice și antialergice.

Zahărul brun invertit realizează extragerea siropului prin macerare la rece şi conservă produsul, fiind o alternativă mai sănătoasă pentru organism. Zahărul conţine substanţa numită zaharoză, pe care organismul, pentru a o asimila, trebuie să o transforme în glucoză şi fructoză prin intermediul invertazei, o enzimă ce acţionează la nivelul intestinului subţire. Acest proces implică atât un consum mare de calciu (ceea ce poate duce în timp la decalcifieri, osteoporoză, tetanie, tulburări intestinale), cât şi riscul epuizării resurselor de invertază (cauză a intoleranţei alimentare şi asteniei). Avantajul zahărului brun invertit este că, la nivelul lui, nu se mai regăseşte zaharoza, care creează mari probleme de asimilare, ci aceasta se scindează în două componente: glucoza şi fructoza, nemaifiind necesară solicitarea organismului pe care o implică invertirea.

Numită și „medicamentul vieții” sau „medicamentul absolut”, mierea naturală de albine conține peste 400 de substanțe organice, dintre care minerale, vitamine și enzime care fac din ea cel mai rapid și cel mai puternic energizant natural. În plus, mierea are puternice proprietăți antiinfecțioase, acționând asupra principalelor sisteme și aparate din organism, de la tubul digestiv și căile respiratorii, până la nivelul pielii și al mucoaselor. Acest produs al stupului este un puternic stimulent al digestiei și al metabolismului, favorizează tranzitul intestinal și ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din organism. Mierea este utilă și în menținerea echilibrului endocrin. Ea reglează activitatea principalelor glande din corp producătoare de hormoni.

Detalii

Categorii
Brand

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review