ULEI DE COCOS PENTRU GATIT, RBD 1000 ML
Obținut prin măcinarea la rece a miezului de nucă de cocos și filtrare.
Pentru prajit, gatit și alte 80 de întrebuințări diverse. Produs obținut prin presarea miezului de nucă de cocos, filtrat, curățat și dezodorizat până când acesta este complet incolor și fără miros.
Cum folosești uleiul de cocos alimentar?
Uleiul de cocos are proprietăți fizice similare cu untul, astfel că va avea o compoziție solidă când este rece și se va lichidiza la temperaturi mai mari de 24C. În acest mod, uleiul de nucă de cocos este un înlocuitor ideal pentru untul clasic din comerț.
Uleiul de nucă de cocos este un ulei stabil, grație conținutului ridicat de grăsimi saturate. Din acest motiv, reprezintă o alegere naturală pentru pregătirea prăjiturilor de casă.
Uleiul de nucă de cocos poate fi folosit precum uleiul de măsline sau de floarea soarelui, fiindca se integreaza de minune în compoziția diverselor mâncăruri pregătite pe aragaz / plita. Acesta poate fi adăugat ca atare sau poate fi topit în prealabil, separat, într-o tigaie încinsă și folosit mai apoi pentru mâncare.
Punctul de ardere al uleiului de cocos este la 177° C, spre deosebire de uleiul de măsline extravirgin care are punctul de ardere la 160° C, sau cel de floarea soarelui, la 107° C.
Orice ulei folosit la gătit peste punctul de ardere își pierde proprietățile nutritive. De aceea, este indicat să folosești uleiul de cocos la gătit, chiar și pentru preparate la cuptor, atâta timp cât nu se depășește temperatura indicată.
Recomandat într-o alimentație sănătoasă.
Nu trebuie păstrat la frigider.
La temperatura de sub 25 grade se solidifică natural.
Calitățile uleiului nu sunt afectate prin procesul de lichefiere / solidificare.
Păstrare: într-un loc uscat și răcoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscripționată pe ambalaj/etichetă.
VALORI NUTRIȚIONALE MEDII: |
per 100 g |
Valoare energetică |
3700 kJ/900 kcal |
Grăsimi, din care: |
99.9 g |
- acizi grași saturați |
81 g -100 g |
- acizi grași mono nesaturați |
5 g -10.2 g |
- acizi grași poli nesaturați |
1.0 g - 2.7 g |
Carbohidrați, din care: |
0 g |
- zaharuri |
0 g |
Proteine |
0 g |
Umiditate |
0.2 g |