Ulei de măsline extravirgin presat la rece, aciditate 0.5%, 1 L

70,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.

Provenind din mica fermă a familiei Toleris din satul Simandra, uleiul Liocladi este un ulei extravirgin obținut din prima presare (la rece) a măslinelor de Halkidiki. Presarea la rece face ca savoarea, aroma și proprietățile curative ale măslinelor să se păstreze intacte.

Are un gust distinct, ușor înțepător, care se datorează conținutului bogat de polifenoli și antioxidanți, cărora medicina modernă le atribuie un rol principal în apărarea organismului împotriva îmbătrânirii celulelor.

Nivelul de aciditate este exprimat în procente și marchează prezența acizilor grași liberi în ulei, în cazul uleiurilor de calitate fiind întotdeauna menționat pe etichetă. Cu cât acest procent este mai mic, cu atât uleiul este mai bun. Conform standardelor IOOC (International Olive Oil Council), uleiul de măsline extravirgin nu trebuie să depașească un nivel de aciditate de 0.8%.

Uleiul de măsline a fost denumit de Homer „aurul lichid” datorită proprietăților gastronomice și terapeutice pe care le deține. Este un component de bază al bucătăriei tradiționale grecești și al renumitei diete mediteraneene, fiind și un produs nutritiv terapeutic datorita conținutului ridicat de grăsimi mononesaturate, de substanțe antioxidante, de vitamine și minerale.

Acest produs a fost premiat în repetate rânduri la târgurile internaționale de profil.

Produs 100% natural, fără coloranți, aditivi și conservanți chimici.

• Recoltă: 2020
• Locația livezii: Simandra, Halkidiki, Grecia
• Varietate: Halkidiki
• Obținut prin presare la rece
• Aciditate: <0.5%

Detalii

Brand

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review