Nu te teme. Crede numai” (Marcu 5, 36).

Nu te teme. Crede numai” (Marcu 5, 36).

Frica de Dumnezeu este începutul înţelepciunii (Pildele lui Solomon 1, 7)

Nu te teme, turmă mică (Luca 12, 32)

Iubirea desăvârşită alungă frica (Ioan 4, 18)

Dumnezeu este iubire (Ioan 4, 16)

Găsim în om mai multe forme de frică:

1) „Vreau să fac ceva ce altul nu vrea şi o să mă pedepsească, o să-mi facă rău”... (de exemplu, şcolarul); 2) „Pentru că iubesc mult această persoană, nu vreau s-o necăjesc” (de exemplu, copilul în relaţia cu mama lui); 3) „Dacă fac aceasta, voi pierde interesul şi bunăvoinţa din partea celuilalt” (foarte meschin, o teamă umilitoare).

Frica este izvorul multor rele pentru caracter: ea îl face pe om ipocrit, mincinos, de rea credinţă. Adesea, acest sentiment umilitor de frică alterează caracterul: „Ce se va spune despre mine?”. Și astfel trădăm dumnezeiasca iubire, pentru a fi pe placul oamenilor. Această frică este un monstru: „Ce o să spună lumea”… Dar cine este această lume? Este ea idealul? V-ar plăcea să fiţi ca ea? Dacă vă veţi pune cu sinceritate această întrebare, veţi spune că nu. Prin urmare, de ce trădaţi Iubirea lui Dumnezeu şi Adevărul Lui pentru ea? Dumnezeu spune: „Veţi cunoaşte Adevărul, iar Adevărul vă va face liberi” (Ioan 8, 32).

Frica este cea dintâi patimă. E adevărat că am vorbit destul despre frica de lumea aceasta, din pricina căreia ne pierdem echilibrul. Totuşi, urcăm într-un taxi şi credem că şoferul nu se va ciocni de vreun copac. Luăm avionul şi credem că pilotului nu-i va lipsi controlul – dacă nu ne vom pierde cu totul. Cunosc un arhiepiscop care a avut un accident de maşină în plin deşert şi căruia, cu ochii plini de ciobuleţe de sticlă, nu i-a fost frică. Se ruga să se facă voia lui Dumnezeu în viaţa lui... iar doctorii au văzut, stupefiaţi, cum se săvârşeşte minunea vindecării. Sau vedeţi cincizeci de morţi într-un accident de avion şi o fetiţă care se aruncă de la hublou – vie!

În viaţa aceasta în care doar autoritățile ne informează despre tot, dacă nu aplicăm ceea ce Hristos a spus: „Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide” (Matei 7, 7), nu ne vom putea elibera de această frică înnăscută. Frică de ce? De necunoscut, de nevăzut, de această stare de după moarte. Căci, încă din copilărie, omul are senzaţia de a fi un înger căzut din cer. Omul căzut are o frică înnăscută. Apoi, Mântuitorul vine şi spune: „Nu te teme. Crede numai” (Marcu 5, 36).

De aceea spun că avem nevoie de trei lucruri. Mai întâi, de Credinţă, în al doilea rând, de Credinţă şi în al treilea rând, de Credinţă. Fie ca Dumnezeu să ne dea harul de a nu mai zice niciodată: „Cred, Doamne! Ajută necredinţei mele” (Marcu 9, 24). Niciodată! Ce ne-a spus El ? „O, femeie, mare e credinţa ta! Fie ţie după cum voieşti!” (Matei 15, 28). Şi altuia: „Crezi că te vei face bine?”. „Cred” Şi pe loc s-a vindecat! „Crezi că o să vezi din nou?” „Cred”... Iar ochii orbului s-au deschis. Apostolului Toma ce i-a spus? „Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut” (Ioan 20, 29). Adaug personal şi smerit: pentru că vor vedea, acum şi încă din lumea aceasta.

Ce să mai zic? Oare trebuie să vă vorbesc despre copilaşul din braţele mamei lui, în autobuzul care se hurduca? Căpşorul îi era plecat pe gâtul mamei. Dormea. Nu se îngrijea de nimic. Avea siguranţa iubirii. Aşadar? Dacă un om poate da această siguranţă, cu atât mai mult Dumnezeu, Care este Iubire! Când am început să călătoresc în străinătate, fără să cunosc pe nimeni şi fără mijloace financiare, cine mi-a dat siguranţa că nu voi fi izgonită, că voi şti încotro să merg, că nu voi cădea bolnavă, că nu voi fi cerşetoare?

Nu! Creştinul nu va fi niciodată cerşetor! Căci Dumnezeu nu-l lasă! El îi dă pâinea cea de toate zilele prin munca lui, prin sudoarea frunţii sau prin oricare alt mod! Vreme de cinci ani am trăit în India, în temperaturi care variau de la -10º C la +40º C. Niciodată nu am avut răceală sau dizenterie din pricina hranei pe care o mâncam... Cum poate oare omul să nu creadă, când asistă la atâtea minuni?

Însă, cum să le poată vedea dacă, mai înainte de toate, nu crede? Voi, iubiţii mei fraţi, aţi auzit vorbindu-se despre poveştile din strada Midias şi despre cum am ajuns eu aici. Este simplu, eram sigură că ceea ce aştept şi tot ceea ce am nevoie, Dumnezeu o să-mi trimită. Când ne rugăm şi spunem „Facă-se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ”, dacă cu adevărat credem, ea se va face. Nu numai în ceea ce ne priveşte, ci pentru toţi. Este rugăciunea noastră. Iar nu: „Vreau aceasta pentru celălalt, căci cred că este drept aşa”. Doar Dumnezeu ştie ce îi trebuie. „Facă-se voia Ta pentru cutare, pentru altul”. Astfel este rugăciunea noastră. Ce să mai spun? Când urmăm dumnezeieştile porunci, când citim în fiecare zi Evangheliile, vom afla înţelepciunea lui Dumnezeu direct în inima noastră. Nu cu filosofia, cu logica şi cu creierul. Vom fi atunci atât de liniştiţi... Nu vom avea nevoie de nicio altă carte sau învăţătură în care se regăseşte egoul scriitorului sau al oratorului. Domnul oferă o inspiraţie deosebită fiecăruia dintre noi, în raport cu ceea ce putem accepta şi cu dumnezeiescul plan pentru vieţile noastre.

O altă formă de frică este frica de moarte. „Ah! O să mă îmbolnăvesc! Unde mă voi duce? La care spital? Ce mă aşteaptă acolo? Mă vor trata rău... O să-mi ceară bani, bani... şi când nu voi mai avea... ce se va întâmpla? Cum voi merge în străinătate? Doar acolo se vindecă lumea…” Sărmane făpturi! Ele nu ştiu că mâna lui Dumnezeu o ţine pe cea a doctorului! Şi că vor trece prin încercările prin care trebuie să treacă! Cele mai mari vindecări pe care le-am văzut în viaţa mea erau cele ale unui medic lacom! L-am întrebat pe îngerul meu păzitor: „Cum se face că Dumnezeu îngăduie acestui medic toate acestea?”. Răspunsul a fost: „Dumnezeu îl ajută pe cel suferind, care trebuie să se vindece şi-l lasă pe medic să dea seama de faptele lui la un alt moment”. Investim la bancă, investim, investim... Abia în acest moment începe spaima noastră! Dolarul creşte, francul scade... Ce o să se întâmple dacă pierdem? Unde o să mergem dacă izbucneşte un război? Să ne salvăm trupurile! Ah! Să nu suferim...: „Sfârşit creştinesc vieţii noastre, fără durere, neînfruntat, în pace” [ectenie a cererilor]. O cerem cu cutremur. Cui? Celui al cărui sfârşit al vieţii a fost dureros, ruşinos, înfruntat. Dumnezeu să ne ierte! Astfel, Alfa şi Omega este: „Cred Doamne, Te iubesc şi încerc zi şi noapte să pun în lucrare prima Ta poruncă”. Tot ceea ce rămâne, Îi aparţine. Nu mie. Nici când, nici unde, nici cum. Astfel I-am vorbit Iubitului meu Dumnezeu, iar El Şi-a trimis emisarul alături de mine, ca eu să continui să trăiesc fără să mă îngrijesc de nimic, la picioarele lui Hristos, zi şi noapte. Amin

Maica Gavrilia

Leros, 15 februarie 1992Deodorant Nera Plant cu menta si lamaie verde, 50ml
Deodorant Nera Plant cu menta si lamaie verde, 50ml Deodorante
Antiperspirant pentru bărbați. Deodorantul Nera Plant cu mentă și...
44,90 RON
Tinctura Nera Plant BIO Femina-complex, 100ml
Tinctura Nera Plant BIO Femina-complex, 100ml Tincturi
Sănătatea intimă a femeii. Complex natural cu concentrație mare de...
30,00 RON
Tinctura Nera Plant BIO Oftalmo-complex, 100ml
Tinctura Nera Plant BIO Oftalmo-complex, 100ml Tincturi
Îmbunătăţirea acuității vizuale. Complex natural cu concentrație mare...
30,00 RON
Tinctura Nera Plant BIO Glicemo-complex, 100ml
Tinctura Nera Plant BIO Glicemo-complex, 100ml Tincturi
Susține metabolismul glucidic. Complex natural cu concentrație mare...
30,00 RON
Tinctura Nera Plant BIO Helmi-complex, 100ml
Tinctura Nera Plant BIO Helmi-complex, 100ml Tincturi
Adjuvant împotriva parazitozelor intestinale. Complex natural cu...
30,00 RON
Tinctura Nera Plant BIO Alergo-complex, 100ml
Tinctura Nera Plant BIO Alergo-complex, 100ml Tincturi
Antialergic. Imunostimulator. Complex natural cu concentrație mare de...
30,00 RON
Tinctura de sanziene 100 ml
Tinctura de sanziene 100 ml Tincturi
De-a lungul anilor, preparatele din această plantă au dovedit o influență...
26,99 RON
Tinctura Nera Plant BIO Entero-complex, 200ml
Tinctura Nera Plant BIO Entero-complex, 200ml Tincturi
Protector gastric și enteral. Carminativ. Complex natural cu...
54,90 RON
Deodorant Nera Plant cu grapefruit, 50ml
Deodorant Nera Plant cu grapefruit, 50ml Deodorante
Descriere Deodorantul Nera Plant cu grapefruit conține ingrediente...
45,00 RON
Tinctura Nera Plant BIO Endocrino-complex, 100ml
Tinctura Nera Plant BIO Endocrino-complex, 100ml Tincturi
Reglator hormonal. Complex natural cu concentrație mare de...
30,00 RON
Tinctura de echinacea 100 ml
Tinctura de echinacea 100 ml Tincturi
De-a lungul anilor, preparatele cu echinacea şi-au dovedit eficacitatea în...
26,99 RON
Tinctura de lavanda 100 ml
Tinctura de lavanda 100 ml Tincturi
Preparatele pe bază de Lavandă au proprietăţi calmante fiind utilizate în...
26,99 RON
TINCTURA ANTITUMORALA - SUNCATIN, 100ml
TINCTURA ANTITUMORALA - SUNCATIN, 100ml Tincturi
Compoziție: cătină, anghinare, brusture, coada-calului, gălbenele,...
17,00 RON
Tinctura de cătina 100 ml
Tinctura de cătina 100 ml Tincturi
Fructele de cătină conțin o serie de substanțe biologice active...
26,99 RON
Tinctura de propolis 30 ml
Tinctura de propolis 30 ml Tincturi
Propolisul este cunoscut astăzi ca unul dintre cele mai surprinzătoare...
26,99 RON
 Capsule Nera Plant BIO Memo-complex, 90 capsule
Capsule Nera Plant BIO Memo-complex, 90 capsule Capsule
Cum acţionează? Ajută la menținerea stării de spirit pozitive și a...
60,00 RON
Capsule Nera Plant BIO Femina-complex, 90 cps.
Capsule Nera Plant BIO Femina-complex, 90 cps. Capsule
Cum acţionează? Menține/restabilește normalitatea intervalului...
60,00 RON
Capsule Nera Plant BIO Imuno-complex, 90 capsule 20%
Capsule Nera Plant BIO Imuno-complex, 90 capsule Capsule
Tonic general. Cum acţionează? Vitalizează şi remineralizează....
49,90 RON
39,92 RON
Capsule Nera Plant BIO Endocrino-complex, 90 cps.
Capsule Nera Plant BIO Endocrino-complex, 90 cps. Capsule
Cum acţionează? Promovează echilibrul hormonal al femeii....
60,00 RON
Capsule Nera Plant BIO Calmo-complex, 90 capsule
Capsule Nera Plant BIO Calmo-complex, 90 capsule Capsule
Cum acţionează? Echilibrează starea fizică și mentală în condiții...
49,90 RON
Capsule Nera Plant BIO Oftalmo-complex, 90 cps.
Capsule Nera Plant BIO Oftalmo-complex, 90 cps. Capsule
Cum acţionează? Păstrează sănătatea și funcția ochilor prin efect...
60,00 RON
Capsule Nera Plant BIO Hepato-complex, 90 capsule
Capsule Nera Plant BIO Hepato-complex, 90 capsule Capsule
Cum acţionează? Susţine funcţionarea normală a ficatului și a...
49,90 RON
Capsule Nera Plant BIO Glicemo-complex, 90 cps.
Capsule Nera Plant BIO Glicemo-complex, 90 cps. Capsule
Cum acţionează? Contribuie la menţinerea unui nivel normal de...
49,90 RON
Capsule Nera Plant BIO Cardio-complex, 90 cps.
Capsule Nera Plant BIO Cardio-complex, 90 cps. Capsule
Cum acţionează? Contribuie la menţinerea tensiunii arteriale în...
49,90 RON
Capsule Nera Plant BIO Vito-complex, 90 cps.
Capsule Nera Plant BIO Vito-complex, 90 cps. Capsule
Cum acţionează? Facilitează eliminarea toxinelor din organism,...
49,90 RON
Capsule Nera Plant BIO Salicilo - complex (Aspirina vegetala), 90 cps.
Capsule Nera Plant BIO Salicilo - complex (Aspirina vegetala), 90 cps. Capsule
Cum acţionează? Antifebril Antiinflamator Antiseptic al...
49,90 RON
Capsule Nera Plant BIO Digesto-complex, 90 cps.
Capsule Nera Plant BIO Digesto-complex, 90 cps. Capsule
Cum acţionează? Ajută la eliminarea disconfortului gastric. Susțin...
60,00 RON
Capsule Nera Plant BIO Helmi-complex, 90 cps.
Capsule Nera Plant BIO Helmi-complex, 90 cps. Capsule
Cum acţionează? Ajută la eliminarea paraziților intestinali și...
49,90 RON
Capsule Nera Plant BIO Alergo-complex, 90 cps
Capsule Nera Plant BIO Alergo-complex, 90 cps Capsule
Cum acţionează? Ajută la preîntâmpinarea reacțiilor alergice...
60,00 RON
Capsule Nera Plant BIO Renalo-complex, 90 cps.
Capsule Nera Plant BIO Renalo-complex, 90 cps. Capsule
Cum acţionează? Stimulează diureza (eliminarea retențiilor...
60,00 RON
 

Comentarii