Care e cel mai bun ulei de cocos - Ghidul complet al unei alimentații sănătoase

Care e cel mai bun ulei de cocos - Ghidul complet al unei alimentații sănătoase

Având în vedere că fiecare lună, fiecare scumpire și fiecare eră industrială vine cu din ce în ce mai multe schimbări la rafturi, este foarte dificil să găsim alternative sănătoase pentru a găti alimentele preferate. Uleiul de floarea soarelui s-a dovedit a fi extrem de toxic, este din ce în ce mai scump, iar oamenii încep să dezvolte o poftă mult mai mare pentru un stil de viață sănătos. În acest ghid vei afla care e cel mai bun ulei de cocos atât pentru gătit cât și pentru uz extern, dar și avantajele acestuia.

Ulei de cocos - Beneficii și efecte pozitive asupra organismului

Înainte de a vorbi despre care e cel mai bun ulei de cocos, trebuie să știm de ce este bine să folosim un ulei de cocos pentru păr, un ulei de cocos pentru gătit sau un ulei de cocos fracționat. Fiecare dintre ele are un set cuprinzător de beneficii și prin comparație, uleiul de cocos este mult mai bun decât multe soluții de gătit folosite în România și pe întreg globul.

  • Proprietăți de reglare a metabolismului - Unele dintre componentele principale din uleiul de cocos sunt trigliceridele. Acestea sunt responsabile pentru accelerarea procesului de ardere a grăsimilor. Te vei simți mult mai energic.
  • Digestia va fi îmbunătățită - Consumul de ulei de cocos ajută digestia și previne dezvoltarea afecțiunilor de natură digestivă sau gastrică. Acest lucru se datorează acizilor saturați care sunt luptători foarte buni antimicrobieni. Sunt eficienți în tratarea infecțiilor, combat bacteriile și paraziții responsabili de afecțiuni frecvente precum indigestiile.
  • Beneficii cardiovasculare uriașe - Producția de colesterol este stimulată de acidul lauric. Conținutul acidului lauric din majoritatea produselor cu ulei de cocos este foarte ridicat. Astfel, organismul tău va avea toate condițiile pentru a produce colesterol HDL. Acesta este colesterolul de care ai nevoie pentru o bună funcționare a ficatului, pentru a reduce apariția afecțiunilor cardiace.
  • Ulei de cocos pentru păr - Un adjuvant excelent, uleiul de cocos fracționat este perfect pentru îngrijirea părului, în special pentru cei care își doresc un păr mai moale. Datorită compoziției foarte uleioase și cu o capacitate extrem de mare de hidratare, un ulei de cocos pentru păr te va ajuta să scapi de părul cu aspect de sârmă și îi va conferi un aspect mătăsos.
  • Beneficii naturale pentru piele - Puternica armată de trigliceride este responsabilă și de protecția pielii. În primul rând acționează ca un scut împotriva fungilor, reduc apariția micozelor, distruge bacteriile și microbii și au efecte extrem de benefice pe termen lung.
  • Protecție pentru gingii - Gingiile sunt și ele un principal beneficiar al proprietăților acestui ulei de cocos. Doar cu un masaj simplu, uleiul de cocos poate menține gingiile hidratate, sănătoase și puternice.

Acestea sunt doar câteva dintre principalele avantaje de care poți beneficia prin simpla utilizare a unui ulei de cocos natural, bio și care nu suferă procese de pregătire și fabricare foarte îndelungate. Pe lângă aceste avantaje, un ulei de cocos extravirgin inclus în dieta zilnică poate să ajute și la: calmarea durerilor în gât sau în lupta cu gâtul uscat, poate ajuta în lupta cu o gamă variată de fungi, inclusiv candida, are efecte naturale anti-îmbătrânire și poate fi de folos chiar și în problemele de natură osoasă.

Dar care e cel mai bun ulei de cocos?

Am stabilit deja că un uei de cocos trebuie să fie cât mai puțin procesat, cât mai natural și să provină de la producători care știu să valorifice proprietățile unui asemenea aliment. Astfel, în magazinul nostru am ales să oferim numai o gamă de ulei de cocos ECO, 100% naturale, dar și alte produse pe bază de cocos. Astăzi vom vorbi despre câteva dintre ele și îți vom spune ce beneficii are un ulei de cocos în funcție de modul în care a fost procesat și recoltat.

Ulei de cocos fracționat cosmetic

Uleiul de cocos fracționat este un ulei de cocos cu un conținut ridicat de acizi grași. Aceștia sunt responsabili pentru cea mai mare compoziție de adjuvanți și beneficii de orice natură. Uleiul de cocos fracționat are utilizări în mai multe ramuri și poate fi inclus în alimentație în multe modalități. O linguriță de ulei de cocos cu grad ridicat de trigliceride în cafeaua de dimineață ajută la slăbire, accelerează producerea de energie și te ajută să fii mult mai concentrat.

Este un ulei de cocos pentru păr care are o mulțime de beneficii începând de la hidratarea părului chiar de la rădăcină și te ajută să poți trata afecțiunile de care suferă părul tău. Iar dacă acest ulei de cocos este benefic pentru păr, va fi foarte bun adjuvant în afecțiunile unghiilor. Înmoaie degetele într-o baie de ulei de cocos fracționat timp de 15 minute pentru a crește rezistența unghiilor fragile.

Beneficii ulei de cocos fracționat

  • Efecte de reducere al consumului de glicogen muscular ceea ce îl face un produs benefic sportivilor de performanță
  • Una dintre cele mai bune surse de acizi grași sănătoși
  • Uleiul MCT, compus al uleiului de cocos, este un ingredient care ajută la slăbire
  • Uleiul de cocos este un foarte bun anti-bacterian și anti-viral
  • Adjuvant benefic pentru sistemul imunitar

Ulei de cocos presat la rece

Dacă aveai semne de întrebare cu privire la care e cel mai bun ulei de cocos, este timpul să afli despre un produs premium. Ulei de cocos presat la rece este obținut în urma unui proces simplu de presare al miezului de nucă de cocos. Rezultatul este un ulei premium, provenit numai de la nuci de cocos crescute în culturi certificate ecologic. Acest ulei poate fi folosit 

Uleiul de cocos presat la rece are beneficii anti-inflamatoare, anti-microbiene, anti-fungice, anti-virale și este un supliment care ajută organismul la absorbția nutrienților.

Recomandare bonus de Ulei de cocos BIO extravirgin

Produsul suprem și probabil unul dintre cele mai sănătoase variante de ulei de cocos pe care le poți achiziționa este ulei de cocos BIO extravirgin care a fost și presat la rece. 

Cu un gust extrem de plăcut și cu proprietăți nutritive excelente, acest ulei poate fi folosit atât în alimentație, dar și pentru îngrijirea pielii, folosit ca și mască de față, înainte și după bărbierit sau chiar ca și balsam de păr.

Profită de toate aceste produse direct în magazinul nostru. Click aici pentru a ajunge la categoria principală de ulei de cocos.

Comentarii