Informații suplimentare
Ingrediente
INCI: AQUA, POTASSIUM ALUM, TRIETHYL CITRATE, BENZYL ALCOHOL, XANTHAN GUM, CITRUS AURANTIUM DULCIS PEEL OIL EXPRESSED, MENTHA VIRIDIS LEAF OIL, BISABOLOL, BENZOIC ACID, SORBIC ACID, LIMONENE*.
*component al uleiurilor esențiale
99% din totalul ingredientelor sunt de origine naturală
Proprietăți ingrediente
Pudra de alaun este un mineral natural, alb-translucid, inodor, hipoalergenic, cu proprietăți antibacteriene, astringente și hemostatice. Piatra de alaun lasă corpul să transpire, dar neutralizează mirosurile neplăcute formând o peliculă foarte fină, sărată și ușor alcalină care nu permite dezvoltarea bacteriilor ce stau la baza acestor mirosuri. Nu prezintă nici un risc pentru sănătate fiind un produs 100% natural. Piatra de alaun este recomandată pentru pielea sensibilă, care nu tolerează parfumurile, alcoolul sau alți alergeni. Pulberea de alaun este obținută prin măcinarea pietrei de alaun brute extrasă din mină.
Lemonesterul (Triethyl citrate) este un agent deodorant 100% natural, aprobat de Ecocert și Cosmos în cosmeticele naturale, cu efect pe o perioadă de până la 48 de ore. Nu intervine în procesele biologice (nu împiedică transpirația, previne doar mirosurile neplăcute ce o însoțesc), nu se acumulează în piele și combate mirosul neplăcut, inhibând descompunerea bacteriană a substanțelor prezente în compoziția transpirației. Este o substanță activă dezodorizantă obținută prin esterificarea acidului citric. Este blândă cu pielea, nu afectează în sens negativ flora naturală a pielii. Încetinește degradarea enzimatică a compușilor transpirației, a reziduurilor epidermale și a secrețiilor grase, astfel se împiedică dezvoltarea substanțelor cu miros neplăcut.
Alcoolul benzilic este un ingredient parfum, dar și conservant. Ingredient sintetic care poate apărea în mod natural în caise, merișor, ciuperci și miere. Acest ingredient poate fi folosit și drept conservant în produse pentru îngrijire personală în concentrații de până la 1%.
Acidul benzoic este un antiseptic folosit pentru conservarea alimentelor și a produselor farmaceutice și se regăsește în mod natural în caise, merișoare, ciuperci sau miere sau în uleiul esențial al unor plante precum iasomia și zambila.
Acidul sorbic are rol de conservant, având o acțiune eficace împotriva fungilor.