Conține numeroase săruri minerale, vitamine, aminoacizi, compuși fenolici (acid galic, catechine, acid cafeic, acid ferulic) și acizi organici nevolatili (acid malic, acid citric, acid lactic, acid tartaric).
Dintre beneficiile sale cele mai importante amintim capacitatea de a reduce nivelul colesterolului, tensiunii arteriale și glicemiei, și de a combate infecțiile, datorită proprietăților sale antimicrobiene și antiseptice.
Maicile de la Mănăstirea Nera produc un oțet de mere de bună calitate, 100% natural, căruia îi adaugă diverse plante sau fructe pentru a-l transforma într-un tonic prețios pentru sănătate.
Oțetul Nera cu mere și cătină este un astfel de produs, care poate fi utilizat în scop terapeutic. Este obținut din pulpă de cătină și oțet de mere cu miere.
Poate fi caracterizat în trei cuvinte: energizant, vitaminizant și imunostimulator. Are efecte antioxidante, depurative și mai ales hepato-protectoare.
Deși este energizant și tonifiant, are totodată efecte calmante și relaxante. Un beneficiu inedit al acestui produs este acela că reduce pofta de mâncare.
Oțetul Nera de mere și cătină este recomandat într-o gamă diversă de simptome și afecțiuni:
Moduri de administrare
Acest oțet poate fi folosit în scop alimentar, adăugat în salate sau alte preparate culinare.
Dar se poate administra și ca remediu sau tonic. Dozele recomandate sunt:
• adulți – 1 lingură, de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale ale zilei;
• copii peste 3 ani – 1 linguriță pe zi;
• copii 1-3 ani – ½ linguriță pe zi.
Pentru a fi consumat mai ușor, se poate adăuga într-un pahar cu apă, ceai sau suc de fructe natural.
Se recomandă o cură de 4-6 săptămâni, cu posibilitate de repetare după 10 zile de pauză.
sursa lataifas.ro
10%
10%
10%