Remedii naturiste pentru bolile copilăriei

După primul an de viaţă, adesea copiii se confruntă cu roșu în gât, viroze, amigdalite, infecții faringiene, care de obicei se opresc la nivelul căilor respiratorii superioare. Mierea Nera Plant cu tinctură de propolis, amestecată cu puțin lapte călduț, este un adevărat balsam pentru gât. Combinația are și un gust deosebit de plăcut și îmbietor pentru cei mici. Siropurile Nera Plant Gripinstop, Nera Plant Pneumovital și Nera Plant Multiplant sunt un sprijin necesar în astfel de situații.

În stările febrile ale copiilor se recomandă împachetările în Oțet Nera Plant de mere și miere. Acesta se folosește nediluat, pentru toate părțile corpului pe rând, începând cu mânuțele, apoi picioarele, spatele, pieptul, frecționând pielea până la absorbția completă, după care se acoperă pentru a împiedica apariția frisoanelor. 

Majoritatea copiilor se confruntă cu diferite alergii, pentru care măicuțele de la Nera recomandă Ceaiul Alergo‑complex, Siropul de coacăze negre și lămâie și Siropul din muguri de brad și ghimbir (acesta din urmă este eficient și în caz de rahitism, pentru întărirea oaselor și o bună creștere a copilului). 

Mulți copii fac alergii la săpunurile și șampoanele din comerț, motiv pentru care o alternativă naturală este oricând binevenită: Săpunurile lichide Nera Plant cu extracte de codița‑șoricelului și lemnul‑Domnului (antibacterian), cu extracte de sunătoare și isop sau cu extracte de gălbenele și cătină (hidratant). 

Pentru ameliorarea colicilor recomandăm Ceaiurile Digesto‑complex și Entero‑complex, consumate atât de mamă, cât și de copil, iar pentru paraziți intestinali ceai, capsule și tinctură Helmi‑complex și Miere Nera Plant cu inula, dizolvată în lapte călduț. Extern se poate folosi Crema Nera Plant cu pelin. 

Pentru toxiinfecție alimentară: Ceaiul Entero‑complex, iar pentru erupții (pojar, rujeolă, oreion) recomandăm Crema Nera Plant Cicatris și Crema Nera Plant cu propolis.

În caz de luxații, entorse, vânătăi: Crema Nera Plant de tătăneasă. Ideală e rădăcina de tătăneasă proaspătă, din care se face cataplasmă. Aceasta are conținutul cel mai bun iarna, când nu hrănește frunzișul. 

În tratarea otitei, vom unge urechea afectată cu Cremă Nera Plant de gălbenele, apoi vom pune în conductul auditiv o bucățică de vată impregnată cu Bitter Nera Plant din plante românești, de seara până dimineața, câteva seri la rând. Crema de gălbenele constituie o protecție pentru pielea foarte fină și sensibilă a urechii.

Rugăciunea trebuie să fie pentru copii o adevărată mângâiere duhovnicească 

Sfântul Porfirie Kavsokalivitul îi îndeamnă pe părinți: „Nu‑i presa pe copiii tăi. Ceea ce vrei să le spui, spune‑le prin rugăciune. Copiii nu ascultă cu urechile. Numai când vine harul dumnezeiesc și îi luminează, aud ceea ce vrem să le spunem. Când vrei să le spui ceva copiilor tăi, spune‑i Născătoarei de Dumnezeu și ea va rândui totul. Rugăciunea ta va fi ca o mângâiere duhovnicească ce îi va îmbrățișa și îi va atrage pe copii.”

Maica Marina, sursa lumeacredintei.com

Comentarii

Articole similare

Tămâia, leac pentru trup și suflet
Tămâia, leac pentru trup și suflet
Fumul și bobițele de tămâie tămăduiesc bolile de nervi, răcelile și alungă greutățile sufletești. În medicina noastră tradițională, plantele considerate sfinte au fost dintotdeauna folosite și în...